Doorgaan naar hoofdcontent

Update vaccinatie van mensen met spierziekten en neurologische aandoeningen met ademhaling deficiëntie

 

 
 
Update vaccinatie van mensen met spierziekten en neurologische aandoeningen met ademhaling deficiëntie
VWS heeft op advies van de Gezondheidsraad besloten dat een beperkt aantal patiënten met een hoog medisch risico vervroegd in aanmerking komt voor vaccinatie. Het gaat om groepen patiënten waarvan in onderzoeken is aangetoond dat zij een sterk verhoogd risico hebben op een slecht beloop door COVID-19 infectie. Tot deze groep behoren neurologische patiënten bij wie de ademhaling gecompromitteerd... 
 
Miljoenen voor kennis- en investeringsconsortium op het gebied van AI
Een kennis- en investeringsconsortium met het Radboudumc heeft acht miljoen euro subsidie gekregen om innovatie op het gebied van Artificial Intelligence (AI) versneld naar de markt te brengen. 
 
VWS keurt twee corona-zelf-testen goed
Het ministerie van Volksgezondheid heeft twee tests goedgekeurd waarmee mensen zichzelf kunnen testen op het coronavirus. Het departement verwacht de eerste zelftests half april te ontvangen. Die zullen dan beschikbaar worden gesteld aan het onderwijs, en aan werkgevers die hun werknemers willen testen. 
 
375 zorgmedewerkers willen compensatieregeling eigen risico gebruiken
375 zorgmedewerkers die een coronabesmetting hebben opgelopen, hebben de IZZ-compensatieregeling voor het eigen risico gebruikt. Stichting IZZ compenseert het eigen risico van zorgmedewerkers met een collectieve IZZ Zorgverzekering die zelf corona hebben opgelopen en daardoor dat risico moeten aanspreken. Dit meldt de Telegraaf. 
 
Ontheffing Roche SD Biosensor SARS-CoV-2 Rapid Antigen Nasal Test
In deze publicatie vindt u het besluit op de aanvraag voor ontheffing ex artikel 8 van de Wet op de medische hulpmiddelen (Wmh) voor Roche SD Biosensor SARS-CoV-2 Rapid Antigen Nasal Test. 
 
Ontheffing BIOSYNEX COVID-19 Ag BSS rapid test
In deze publicatie vindt u het besluit op de aanvraag voor ontheffing ex artikel 8 van de Wet op de medische hulpmiddelen (Wmh) voor BIOSYNEX COVID-19 Ag BSS rapid test.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.