Doorgaan naar hoofdcontent

Trots op HMC: 1 jaar corona

 

 
 
Trots op HMC: 1 jaar corona 
 
Seniorentechnologie: 'Iedereen kan wat bedenken, het is het Wilde Westen'
Van een elektronische huiskat tot een robotrollator en op afstand bestuurbare ramen: technologie kan een positieve invloed hebben op de kwaliteit van leven van ouderen. Maar zij omarmen die oplossingen niet zomaar. Sterker: de meeste hulpmiddelen eindigen op de plank. Leidse onderzoekers kijken naar effectieve Ć©n geaccepteerde oplossingen. 
 
Zo richt je een stembureau coronaproof in
Maximaal een half uurtje wachten om te stemmen en in kleine stemlokalen kunnen beter twee dan drie hokjes staan. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht onderzochten hoe je coronaproof op 17 maart een stemlokaal inricht. 
 
Novavax claimt dat zijn coronavaccin bij 96 procent werkt
De Amerikaanse farmaceut Novavax claimt dat zijn coronavaccin in ruim 96 procent van de gevallen werkt om een besmetting met het coronavirus te voorkomen. Dat blijkt uit een onderzoek in Groot-Brittanniƫ, aldus het bedrijf bij de presentatie van de definitieve resultaten. 
 
Brede coalitie presenteert 'Tien uitgangspunten voor toekomstbestendige ouderenzorg'
Twaalf landelijke partijen die betrokken zijn bij en zich verantwoordelijk voelen voor de zorg en ondersteuning aan ouderen, waaronder FBZ, maken zich grote zorgen over de ouderenzorg in de nabije toekomst. Ze presenteren daarom 'Tien uitgangspunten voor toekomstbestendige ouderenzorg'. De… Het bericht Brede coalitie presenteert 'Tien uitgangspunten voor toekomstbestendige ouderenzorg'... 
 
Urban Sun: veilig UV-licht tegen coronavirus
Voor mensen veilig UV-licht dat de aanwezigheid van het coronavirus tot vrijwel nul kan terugbrengen. En daarmee het welzijn van mensen in coronatijd kan verbeteren. Dat is wat het Nederlandse Studio Roosegaarde belooft met zijn Urban Sun. De lichtcirkel van het far-UVC licht kan een plek zoals een plein grotendeels vrij maken van het virus. Dit moet onder meer de huidige sociale isolatie van...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.