Doorgaan naar hoofdcontent

Testafnamemethode voor kinderen wordt landelijk aangepast

 

 
 
Testafnamemethode voor kinderen wordt landelijk aangepast
Bij de heropening van scholen in februari en maart is het testbeleid voor kinderen aangescherpt. Zo ontdekken we besmettingen snel en kunnen we verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen. Testen bij klachten en testen wanneer een klasgenoot of leerkracht positief testte is dus heel belangrijk. Voor kinderen is het toch soms ook best spannend en onprettig, waardoor zij dit niet... 
 
Media briefing on COVID-19 
 
Aanpak voor thuisvaccinatie niet-mobiele patiënten is bekend
Huisartsen kunnen de vaccins van AstraZeneca die zij ontvangen voor vaccinatie vanuit de praktijk ook gaan inzetten voor de thuisvaccinatie van niet-mobiele, thuiswonende patiënten. Een belangrijke ontwikkeling voor die mensen die niet naar een andere priklocatie kunnen worden vervoerd. 
 
5 praktische vragen over vaccinatie
Steeds meer mensen worden gevaccineerd en daarmee komen er ook steeds meer vragen. Hoe zit het nu met die vaccins? Wat kan er wel en wat kan er niet? NEMO Kennislink stelde vijf vragen aan immunoloog en vaccinoloog Cécile van Els. 
 
Ziekenhuizen beginnen met vaccinatie 9000 kwetsbare patiënten
Ziekenhuizen beginnen zaterdag met het vaccineren van een groep kwetsbare patiënten, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijke Netwerk Acute Zorg tegen de NOS. "Het gaat om zo'n 9000 patiënten die bijvoorbeeld een orgaan- of beenmergtransplantatie hebben gehad of een ernstige immuunziekte hebben." 
 
Artsen die hydroxychloroquine of ivermectine voorschrijven tegen corona krijgen boete
Deze medicijnen mogen alleen worden voorgeschreven voor de ziekten waarvoor ze zijn geregistreerd of ten behoeve van wetenschappelijk klinisch onderzoek


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.