Doorgaan naar hoofdcontent

Test van nieuwe coronatest-app week uitgesteld

 

 
 
Test van nieuwe coronatest-app week uitgesteld
Met het uitstel van de twee proeffestivals in Biddinghuizen wordt ook de ingebruikname van een nieuwe coronatest-app een week uitgesteld. Die app, CoronaCheck, is gemaakt zodat mensen kunnen bewijzen dat ze onlangs zijn getest op het coronavirus en dat die test geen besmetting aan het licht bracht. Zo'n app kan helpen bij het heropenen van de samenleving. 
 
WHO's Science in 5 on COVID-19: Developing WHO's public health advice 
 
Sluitingsbevoegdheid voor burgemeesters bij corona-uitbraak
Bij een corona-uitbraak in bijvoorbeeld een kantoorpand, kan de GGD adviseren dat deze locatie tijdelijk gesloten wordt zodat de infectiehaard op die plaats uitdooft. Als een beheerder van die locatie dit advies niet opvolgt, kan de burgemeester straks de tijdelijke sluiting bevelen. Om dit te regelen wordt een artikel toegevoegd aan de Wet publieke gezondheid, in het hoofdstuk met tijdelijke... 
 
Nieuwe steun voor voedselhulp voor Aruba, Curaçao en Sint Maarten
Het Nederlandse kabinet trekt op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nog eens 15,2 miljoen euro uit voor het voedselhulpprogramma op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De inwoners op de drie eilanden hebben sinds de COVID-19 pandemie en het daardoor weggevallen toerisme te maken met grote uitdagingen. De armoedeproblematiek is op de eilanden sterk... 
 
SPOT-leden aan het woord in Nieuwsuur over vertraging vaccinatie in kleine instellingen
Op 11 maart jl. kwamen SPOT-bestuurslid Andrea Reidsma en SPOT-lid Tessa Corduwener van zorgvilla Berckendael aan het woord in de uitzending van Nieuwsuur over de vertraging in het vaccineren van cliënten in kleine instellingen. 
 
Test van nieuwe coronatestapp week uitgesteld
Het uitstel van de twee proeffestivals in Biddinghuizen betekent ook het uitstel van de test van een nieuwe coronatestapp. Die app, CoronaCheck, is gemaakt zodat mensen kunnen bewijzen dat ze onlangs zijn getest op het coronavirus en dat die test geen besmetting aan het licht bracht. Zo'n app kan helpen bij het heropenen van de samenleving.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.