Doorgaan naar hoofdcontent

Succesvolle inzet van e-health door logopedisten Rivas bij behandeling van cliënten op afstand

 

 
 
Succesvolle inzet van e-health door logopedisten Rivas bij behandeling van cliënten op afstand
Vandaag is het de Dag van de Logopedie. De logopedisten vertellen meer over hoe zij tijdens de coronacrisis dankzij de inzet van vernieuwende e-health cliënten succesvol persoonlijk en op afstand kunnen behandelen. Naast de behandelingen die zij geven bij Rivas en bij cliënten thuis, zetten de logopedisten ruim een jaar beeldbellen en appen in via de volledig beveiligde app BeterDichtbij. 
 
Levvel en Tenzinger bundelen krachten voor betere jeugdzorg
De Noord-Hollandse jeugdzorggigant Levvel gaat samenwerken met Tenzinger. Tenzinger gaat de fusie-organisatie komende zeven jaar helpen bij het optimaliseren van de ict-systemen. 
 
Ivermectine werkt niet tegen corona 
 
Betere CI voor doven en slechthorenden in ontwikkeling
De KNO-afdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Leiden Institute for Advanced Computer Science (LIACS) starten de ontwikkeling van betere spraakcoderingsstrategieën voor elektrische binnenoorprothesen. De bestaande cochleaire implantanten (CI's) hebben vaak moeite met het scheiden van spraakgeluiden en achtergrondruis of muziek en verschillende stemmen. Met de nieuw te... 
 
Verwijzingen ggz stabiel, ziekenhuizen melden meer operatiecapaciteit
Het aantal verwijzingen naar de geestelijke gezondheidszorg (ggz) ligt, net als voorafgaande weken, rond het niveau dat verwacht wordt zonder corona-uitbraak. Het aantal verwijzingen voor ouderen lijkt iets achter te blijven. Ook in de wachttijden voor de ggz is de afgelopen tijd weinig veranderd. Dit meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). 
 
Sneltesten nog niet snel genoeg
Met behulp van sneltesten kunnen we mogelijk grootschalige evenementen ook in coronatijd door laten gaan. Maar als we dit willen, zullen er wel eerst nog snellere testen moeten komen.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.