Doorgaan naar hoofdcontent

Oproep aan nieuw kabinet: “Zet artsen aan het roer”

 

 
 
Oproep aan nieuw kabinet: "Zet artsen aan het roer"
Het bericht Oproep aan nieuw kabinet: "Zet artsen aan het roer" verscheen eerst op Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband. 
 
PBI: 2e shot vaccin Covid-19
PBI_vaccin covid schedule_complete 
 
Vaccinatie huisartsenpersoneel gaat via GGD verlopen
Omdat in de meeste provincies de komende weken nog geen vaccins worden geleverd aan huisartsenpraktijken, krijgen medewerkers in die regio's de mogelijkheid om zich via de GGD te laten vaccineren. 
 
Brandbrief: Ongekende wachtlijsten voor lotgenotencontact bij depressie door corona
6 maart 2021 – De coronacrisis heeft verregaande consequenties voor iedereen in Nederland en zeker mensen met depressie hebben het op dit moment extra moeilijk. Vandaag zond de Depressie Vereniging een brandbrief aan staatsecretaris Paul Blokhuis (VWS) om hulp te vragen bij het wegwerken van de enorme wachtlijst voor lotgenotencontact.   De Depressie Vereniging is een... Lees... 
 
542 COVID-patiënten op de IC, 1321 in de kliniek; 9 verplaatsingen
Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 1863, 48 minder dan de vorige dag. Daarvan liggen er 542 op de IC, een stijging van 1 patiënt en 1321 in de kliniek, 49 patiënten minder dan gisteren. Gisteren zijn er 9 bovenregionale verplaatsingen met inzet van het LCPS gerealiseerd, waarvan 1 IC. Afgelopen week verplaatsten wij de 2500ste patiënt tijdens de tweede coronagolf.... 
 
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt verder af
Voor de vierde dag op rij daalt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Het totaal aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 1863, dat zijn er 48 minder dan vrijdag. Van hen liggen er 542 op de intensive care, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.