Doorgaan naar hoofdcontent

Nexus Festival festival voor mensen met verstandelijke beperking

 

 
 
Nexus Festival festival voor mensen met verstandelijke beperking
Op zaterdag 20 maart om 19.30 uur kunnen Nederlanders met een verstandelijke beperking het online Nexus Festival bijwonen. Het festival, georganiseerd door ict-bedrijf New Nexus uit Tynaarlo en gestreamd op Vimeo, heeft onder meer Maan, De Dikdakkers en René Kartst weten te strikken. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 
 
HERA incubator bereidt Europa voor op nieuwe coronavarianten
De Europese Commissie gaat de strijd tegen nieuwe mutaties van het coronavirus opvoeren met de HERA incubator, een publiek-private samenwerking waarmee Europa de ontwikkeling van nieuwe, maar ook bestaande vaccins wil opvoeren. 
 
Nu Online! Aflevering 1 van het webinar-drieluik Alles is Anders!?
Het bericht Nu Online! Aflevering 1 van het webinar-drieluik Alles is Anders!? verscheen eerst op Kind & Ziekenhuis. 
 
Reproductiegetal coronavirus terug onder de 1
Het aantal coronagevallen is afgelopen week vrijwel niet veranderd. In de laatste zeven dagen zijn 31.959 positieve tests geregistreerd, zo goed als gelijk aan de week ervoor. Toen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 31.984 meldingen van nieuwe coronagevallen. Het aantal ziekenhuisopnames bleef ook gelijk (van 1191 naar 1145). Het aantal sterfgevallen daalde wel iets. 
 
556 COVID-patiënten op de IC, 1407 in de kliniek; 10 verplaatsingen
Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 1963, 58 meer dan de vorige dag. Daarvan liggen er 556 op de IC, een daling van 2 patiënten en 1407 in de kliniek, 60 patiënten meer dan gisteren. Gisteren zijn er 10 bovenregionale verplaatsingen met inzet van het LCPS gerealiseerd, waarvan geen IC. Vorige week verplaatsten wij de 2500ste patiënt tijdens de tweede coronagolf.... 
 
Patiënt met ernstig hartfalen heeft groter risico op sterfte door corona
Van de coronapatiënten met een hartziekte die in het ziekenhuis worden opgenomen, hebben patiënten met ernstig hartfalen de grootste kans om te overlijden. Coronapatiënten met andere hartaandoeningen, waaronder een eerder hartinfarct, lijken minder risico te lopen. Dit publiceren onderzoekers, bijeengebracht door de DutchCardioVascularAlliance. De Hartstichting financierde het onderzoek, zo meldt...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.