Doorgaan naar hoofdcontent

Informatiebijeenkomst Citizen Science voor Gezondheid en Zorg

 

 
 
Informatiebijeenkomst Citizen Science voor Gezondheid en Zorg
ZonMw en Health~Holland organiseren op 1 april 2021 een digitale informatiebijeenkomst over de subsidieoproep Citizen Science voor Gezondheid en Zorg. Tijdens deze bijeenkomst krijgen geïnteresseerden informatie over de subsidieoproep die nu open staat. Ook kunnen deelnemers samenwerkingsmogelijkheden verkennen voor het opstellen van een projectidee. 
 
Onthulling nieuw VZVZ-logo 
 
AstraZeneca ook voor 65-plussers en interval tussen prikken niet verruimen
Bij de drie vaccins die nu worden ingezet (BioNTech/Pfizer, Moderna en AstraZeneca) is een tweede dosis nodig om voldoende bescherming te bieden. De Gezondheidsraad adviseert om twee doses te blijven toedienen en de tweede dosis niet verder uit te stellen. Mensen die in de afgelopen 6 maanden COVID-19 hebben gehad kunnen met één dosis toe. Verder adviseert de raad om AstraZeneca ook in te zetten... 
 
Europees medisch onderzoek loopt stuk op privacywetgeving
Een Europese gemeenschappelijke data-infrastructuur voor zorggegevens zou de Europeanen en de medische wetenschap enorm helpen. Onderzoek van het Nivel maakt duidelijk waarom het opzetten van zo'n infrastructuur lastig is. 
 
MCL, Nij Smellinghe, Tjongerschans: thuismonitoring COVID-patiënten
Door de inzet van thuismonitoring en toediening van zuurstof in de thuissituatie kunnen de Friese ziekenhuizen MCL, Nij Smellinghe en Tjongerschans opgenomen COVID-patiënten eerder de kans geven om thuis te herstellen. 
 
Coronabesmetting in het LUMC
Op de verpleegafdeling KOHG (Keel-, Neus- en Oorheelkunde en Kaak- en Aangezichtschirurgie, Oogheelkunde, Huidziekten en Gynaecologie) zijn meerdere medewerkers en patiënten positief getest op SARS-CoV2 (de verwekker van COVID-19).


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.