Doorgaan naar hoofdcontent

Huid die breekt

 

 
 
Huid die breekt
Terwijl velen reikhalzend uitkijken naar een vaccinatie tegen het coronavirus, is er een niet onaanzienlijke groep… 
 
App moet gebruik antibiotica bij baby's beperken
Een nieuwe app van het Erasmus MC Sophia moet kinderartsen helpen om antibioticagebruik onder pasgeborenen tegen bloedvergiftiging (sepsis) te minimaliseren. Antibiotica aan een baby geven is iets dat kinderartsen liever niet doen, maar soms is het noodzakelijk om een bloedvergiftiging te voorkomen. De NeoPInS-app geeft aan wanneer het nodig kan zijn om te beginnen met antibiotica en wanneer de... 
 
Zorgvernieuwing door multi-innovatie
De uitdagingen in de zorg zijn groot en worden versterkt door de coronacrisis. In een serie van negen korte artikelen worden 9 megatrends beschreven die de komende jaren een belangrijke rol spelen in de Nederlandse gezondheidszorg. Deze keer de laatste trend: 
 
Zorgmedewerkers hebben veel vragen over AstraZeneca-vaccin
Zorgbonden krijgen veel vragen van medewerkers over de werkzaamheid van het coronavaccin van AstraZeneca. In Duitsland en Frankrijk weigeren sommige mensen het vaccin, omdat ze bang zijn dat het minder effectief is dan andere vaccins, of meer bijwerkingen veroorzaakt. "Wij hebben geen meldingen van mensen die het AstraZeneca-vaccin weigeren", zegt een woordvoerder van beroepsorganisatie NU'91.... 
 
De Jonge onderzoekt of één vaccinatie volstaat na besmetting
Kan iemand die corona heeft gehad volstaan met één vaccinatie? Die vraag laat minister minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) onderzoeken door de Gezondheidsraad. 
 
'Nederlander voelt zich geestelijk stabiel ondanks corona'
Volwassen Nederlanders voelen zich over het algemeen niet anders dan voor de uitbraak van het coronavirus. De geestelijke gezondheid is behoorlijk stabiel, concluderen onderzoekers van de universiteit van Tilburg en de onderzoeksinstituten Nivel en CentERdata na een gezamenlijke studie onder 4100 mensen.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.