Doorgaan naar hoofdcontent

Gommers: 60-plussers zo snel mogelijk prikken voor versoepelingen

 

 
 
Gommers: 60-plussers zo snel mogelijk prikken voor versoepelingen
Om verder te kunnen versoepelen is het "van essentieel belang" dat 60-plussers zo snel mogelijk gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Ic-arts Diederik Gommers zegt in het praatprogramma Beau op RTL 4 dinsdagavond dat bij die groep "de volgende uitdaging" ligt. 
 
Stephanie: 'Ik zie #technologie echt als een aanvulling' | Innovatie-impuls 
 
'Recordaantal testafspraken door Mona-effect'
De GGD'en hebben maandag volgens conronaminister Hugo de Jonge een recordaantal van 115.000 aanvragen gekregen van mensen die een coronatest willen afnemen. Volgens De Jonge heeft die piek te maken met de bekendmaking van staatssecretaris Mona Keijzer dat ze positief was getest op corona. 
 
Nauwkeuriger hartfilmpje van ongeboren baby
Met een hartfilmpje van een ongeboren kind kunnen eventuele hartafwijkingen eerder en nauwkeuriger ontdekt worden. Daarnaast biedt een hartfilmpje ook veel informatie over de ontwikkeling van de baby. De huidige methode, met behulp van een echo, is echter maar in 70 procent van de gevallen nauwkeurig genoeg. Wetenschappers zijn er nu in geslaagd om een technologie te ontwikkelen waarmee een... 
 
Nog eens bijna 40.000 medewerkers in acute zorg krijgen vaccin
Opnieuw kan een groep zorgmedewerkers worden gevaccineerd. Het gaat om ongeveer 39.500 mensen die werken in de acute Covid-zorg of op de spoedeisende hulp. Dat schrijft demissionair coronaminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. 
 
Coronavirus uitgelegd: rekenmodellen en het virus


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.