Doorgaan naar hoofdcontent

Geneesmiddelenbedrijven voeren strijd tegen COVID-19 op

 

 
 
Geneesmiddelenbedrijven voeren strijd tegen COVID-19 op
Sinds het uitbreken van de coronapandemie zijn zeker 818 nieuwe studies gestart naar een nieuw middel tegen COVID-19. Met een piek in het eerste kwartaal van 2020. Toen startten bijna vijf nieuwe studies per dag. 
 
586 COVID-patiënten op de IC, 1451 in de kliniek; 17 verplaatsingen
Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 2037, 18 meer dan de vorige dag. Daarvan liggen er 586 op de IC, een stijging van 22 patiënten en 1451 in de kliniek, 4 patiënten minder dan dan gisteren. Gisteren zijn er 17 bovenregionale verplaatsingen met inzet van het LCPS gerealiseerd, waarvan 2 IC. Nieuwe opnames Vandaag zijn 263 nieuwe COVID-patiënten opgenomen in de... 
 
Thuisrevalidatie programma voor longembolie patiënten
In Nederland worden elk jaar ruim 12.000 mensen getroffen door een longembolie. Ongeveer de helft daarvan kampt als gevolg van deze vorm van trombose daarna met langdurige lichamelijke en mentale klachten. Het LUMC en de Trombosestichting zijn nu gestart met een laagdrempelig thuisrevalidatie programma dat bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van leven van deze patiënten. De start van... 
 
Lareb ziet geen verband tussen stollingsproblemen en coronavaccin
Bijwerkingencentrum Lareb ziet geen aanwijzingen voor een verband tussen stollingsproblemen en vaccins tegen corona. Volgens het centrum zijn er tot nu toe enkele tientallen meldingen van stollingsproblemen zoals trombose en longembolie bij alle coronavaccins binnengekomen. 
 
RIVM meldt sterkste stijging corona sinds december
Het aantal geregistreerde positieve coronatesten is afgelopen week met bijna een kwart (24 procent) toegenomen. Het is de grootste procentuele stijging in een week tijd die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dit jaar heeft gemeld. 
 
Onbelaste vergoedingen voor thuiswerken
De zogenaamde 'vrije ruimte' in de werkkostenregeling is vanwege COVID-19 ook in 2021 verhoogd Het bericht Onbelaste vergoedingen voor thuiswerken verscheen eerst op Arts en Auto.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.