Doorgaan naar hoofdcontent

Geboortezorg Ikazia gestart met PDMS voor neonatologie

 

 
 
Geboortezorg Ikazia gestart met PDMS voor neonatologie
Deze week is in het Moeder en Kind Centrum van het Ikazia ziekenhuis het geïntegreerde Patiënt Data Monitoring Systeem (PDMS) voor neonatologie in HiX in gebruik genomen. Dit systeem biedt zowel de kinderartsen als de verpleegkundigen meer inzicht en een beter overzicht op de benodigde en geleverde zorg voor het pasgeboren kind. Het systeem zorgt, door het efficiënter vastleggen en hergebruik van... 
 
Communicable disease threats report, 14-20 March 2021, week 11
The ECDC Communicable Disease Threats Report (CDTR) is a weekly bulletin for epidemiologists and health professionals on active public health threats. This issue of the ECDC Communicable Disease Threats Report (CDTR) covers the period 14-20 March 2021 and includes updates on COVID-19, seasonal influenza and Ebola virus disease. 
 
WHO's Science in 5 on COVID-19: vaccines-when and why? 
 
Aanpassing documenten vaccinatie
Recent is een update van de LCI-richtlijn COVID-19 vaccinatie en werkinstructie van het RIVM gepubliceerd. Op basis van deze updates is ook het Verenso/NVAVG document Medische aandachtspunten bij vaccinatie met Comirnaty aangepast. 
 
Dashboard Sociale Impact Corona biedt cijfers en duiding
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) lanceerde vorige week het Dashboard Sociale Impact Corona. Dit dashboard toont actuele cijfers bij maatschappelijke thema's zoals werk en inkomen, mentale weerbaarheid en onderwijs. Regelmatig het dashboard raadplegen kan je als sociale professional helpen in je dagelijks werk. 
 
St. Jansdal voltooit integratie Twiin in radiologiesysteem
Eind vorig jaar werd het Harderwijkse St. Jansdal ziekenhuis als eerste aangesloten op Twiin, het platform voor de digitale uitwisseling van beelden tussen radiologiesystemen. Inmiddels is het proces in het St. Jansdal volledig geïntegreerd met het AGFA Enterprise Imaging radiologiesysteem van het ziekenhuis. Dit betekent dat het handwerk dat tot nu nog gedaan moest worden, zoals handmatig...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.