Doorgaan naar hoofdcontent

Elsevier: beste klinieken 2021 | ZKN-keurmerk bewijst wederom haar nut voor kwaliteit in de zorg

 

 
 
Elsevier: beste klinieken 2021 | ZKN-keurmerk bewijst wederom haar nut voor kwaliteit in de zorg
Elsevier heeft ook dit jaar weer haar 'Beste Klinieken' overzicht gepubliceerd. Zorgredacteur Marieke ten Katen heeft zich met de adviseurs van SIRM gebogen over de prestaties van klinieken op basis van de jaarlijkse IGJ data. 
 
Data-update MammaPrint aanleiding voor herbeoordelingsverzoek 
 
Gommers: 'Corona heeft ons geleerd dat we meer aan preventie moeten doen'
De coronapandemie heeft eens te meer het belang van preventie getoond, vindt Diederik Gommers. "Ik vind het jammer dat het ministerie dat niet opgepakt heeft', zei hij in de BNR-podcast Vraag het Gommers. 
 
Toename nieuwe besmettingen, aantal overledenen deze week lager
Het aantal positief geteste patiënten met COVID-19 in verpleeghuizen is deze week aanzienlijk hoger dan vorige week. Deze week zijn 252 patiënten positief getest op COVID-19. Vorige week waren er 49 nieuwe positief geteste patiënten.  
 
Maatregelen tegen corona blijven gelden
De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. Daarnaast kijkt het kabinet naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Voor het hoger... 
 
Reisadvies negatief tot half mei, kabinet werkt aan proefreizen
Tot en met 15 mei blijft het reisadvies negatief en vraagt het kabinet mensen om niet naar het buitenland te reizen. Ook in de meivakantie blijven internationale reizen een te groot risico voor de verspreiding van het coronavirus. Voor de periode daarna wil het kabinet toewerken naar specifieke reisadviezen per land, waardoor versoepelingen mogelijk zijn voor landen met een laag...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.