Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste volledig elektrische ambulance in ontwikkeling

 

 
 
Eerste volledig elektrische ambulance in ontwikkeling
Wij brengen goede zorg naar mensen. En dat doen we niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Zorgen voor het klimaat, de omgeving waar we in werken, is voor ons belangrijk. We willen dan ook graag emissieloos worden. We zijn hier al langere tijd bezig, bijvoorbeeld met zonnepanelen, LED verlichting en elektrische personenvoertuigen. De […] Het bericht Eerste volledig elektrische ambulance... 
 
Concept - Besluit houdende de 2e verlenging van de Tijdelijke wet notificatieapplicatie COVID-19
Dit besluit regelt de verlenging van de Tijdelijke wet notificatieapplicatie COVID-19 met 3 maanden. Dit betekent dat de app CoronaMelder tot 10 juli 2021 inzetbaar blijft. 
 
Zo krijg je de optimale zorg voor een hartpatiënt
Er zijn een miljoen hartpatiënten in Nederland, dus er worden zeer veel gegevens vastgelegd. Als je die data weet te ontsluiten, kun je gerichte onderzoeksvragen stellen en beter onderzoek uitvoeren. Dat is de gedachte achter een plan van onderzoeker Dennis van Veghel en cardioloog Folkert Asselbergs. 
 
Mensen op wachtlijst voor orgaantransplantatie ook snel vaccineren
Mensen die op de wachtlijst staan voor een orgaantransplantatie zouden ook met prioriteit in aanmerking moeten komen voor vaccinatie tegen COVID-19. Dat schrijft de Gezondheidsraad in een brief aan de minister van VWS. De raad adviseert voor deze groep een mRNA-vaccin te gebruiken (BioNTech/Pfizer of Moderna). 
 
Ernst Kuipers: versoepelen is vragen om problemen
Ziekenhuizen behandelen momenteel 2193 coronapatiënten, het hoogste aantal sinds begin februari. Rond de jaarwisseling lagen bijna 2900 mensen in een ziekenhuis vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Eind april zou dat niveau weer bereikt kunnen worden. 
 
Suïcidepreventiecongres 2021: Wanhoop en hoop; hand in hand
Het NIP werkt samen met gedreven partners aan een belangrijk doel: het waar mogelijk voorkomen van suïcides.zijn  Daarom zijn we ook partner van het jaarlijkse Suïcidepreventiecongres (10 september 2021)  Psychologen kunnen, in welke setting ze ook werken – in de ggz, op school, of in een arbeid gerelateerde omgeving -, te maken krijgen met de […] Het bericht Suïcidepreventiecongres...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.