Doorgaan naar hoofdcontent

Dementiezorg: Partner in Balans erkend als effectieve interventie

 

 
 
Dementiezorg: Partner in Balans erkend als effectieve interventie
Eén op de zes mantelzorgers van een oudere met dementie voelt zich overbelast. De ehealth-interventie 'Partner in Balans' wil hier wat aan doen en heeft volgens kennisorganisatie voor langdurende zorg Vilans 'goede aanwijzingen voor effectiviteit'. 
 
Kuipers: ziekenhuizen kunnen vanaf mei meeprikken
Ziekenhuizen gaan vanaf mei waarschijnlijk helpen bij het vaccineren van mensen tegen het coronavirus. Volgens Ernst Kuipers zijn er nog geen concrete afspraken gemaakt met het ministerie van VWS en het RIVM. "Maar ik heb goede hoop dat het aantal beschikbare vaccins in mei dusdanig hoog zal zijn dat ziekenhuizen om hulp zal worden gevraagd." 
 
Meer vaccins maken grotere prikronde en uitbreiding doelgroep mogelijk
Volgende week komt er veel meer AstraZeneca-vaccin beschikbaar. RIVM en SNPG leveren deze vaccins zo snel als mogelijk uit aan de huisartsenpraktijken in de provincies die geen vaccins hebben ontvangen. Deze praktijken ontvangen grotere aantallen dan in de andere provincies tot nu toe is gebeurd. Daarmee kunnen zij een groter deel van hun eerste doelgroep vaccineren en de niet-mobiele... 
 
Nieuwe piek coronapatiënten in ziekenhuizen
Het aantal positieve coronatests in Nederland loopt nog altijd op. Ook de ziekenhuizen bereiken weer de nieuwe piek sinds 26 januari. Momenteel behandelen de ziekenhuizen 2.342 coronapatiënten. Kuipers roept op om de tweede vaccinatie uit te stellen, zodat meer mensen hun eerste snel kunnen krijgen. 
 
Niet-mobiele thuiswonenden vanaf volgende week thuis gevaccineerd
Vanaf volgende week worden mensen die niet mobiel genoeg zijn om naar een vaccinatielocatie te komen thuis gevaccineerd. De huisarts vaccineert hen met het vaccin van AstraZeneca. De vaccins worden gefaseerd geleverd per provincie. Drenthe krijgt als eerste provincie extra vaccins voor deze doelgroep. 
 
Autismeweek 2021
Tot zondag 4 april is het de NVA Autismeweek 2021. Tijdens deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder andere aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. En voor mensen die anno nu autisme hebben. Ook binnen Lentis houden we ons in deze week bezig met het onderwerp. Onderstaand een overzicht. Online Webinars… Het bericht Autismeweek 2021 verscheen...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.