Doorgaan naar hoofdcontent

De corona­pandemie is geen zwarte zwaan

 

 
 
De corona­pandemie is geen zwarte zwaan 
 
560 COVID-patiënten op de IC, 1353 in de kliniek; 18 verplaatsingen
Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 1913, 50 minder dan de vorige dag. Daarvan liggen er 560 op de IC, een stijging van 4 patiënten en 1353 in de kliniek, 54 patiënten minder dan gisteren. Gisteren zijn er 18 bovenregionale verplaatsingen met inzet van het LCPS gerealiseerd, waarvan 7 IC. Nieuwe opnames Vandaag zijn 227 nieuwe COVID-patiënten opgenomen in de... 
 
Nieuwsbrief Gegevensuitwisseling #15 is verschenen
De Raad van State heeft advies uitgebracht over het wetsvoorstel Wegiz. Dit advies wordt verwerkt in een rapport en leidt mogelijk tot aanpassingen in het wetsvoorstel. Nadat we bij VWS het advies verwerkt hebben, wordt het wetsvoorstel via de ministerraad ingediend bij de Tweede Kamer. We hebben twee goedbezochte webinars achter de rug waarin we in samenwerking met NEN honderden belangstellenden... 
 
Corona-uitbraak afdeling cardiologie Laurentius
Er is een corona-uitbraak gaande op de verpleegafdeling cardiologie van het Laurentius ziekenhuis in Roermond. Vier patiënten en drie medewerkers zijn positief getest op Covid-19. Dinsdag en woensdag zijn meer testen afgenomen bij medewerkers en patiënten. Ook patiënten die de afgelopen tien dagen op de afdeling hebben gelegen, ondergaan een coronatest. Dit meldt Laurentius. 
 
Studie: Britse variant coronavirus is tientallen procenten dodelijker
Nieuw Brits onderzoek duidt erop dat de Britse variant van het coronavirus tientallen procenten dodelijker is dan eerdere verschijningsvormen van het virus. Volgens een studie waarvan de resultaten woensdag in het British Medical Journal (BMJ) zijn verschenen, ligt het risico op overlijden tussen de 32 procent en 104 procent hoger met de Britse variant. 
 
LCPS telt minder nieuwe corona-opnames in ziekenhuizen
Na twee dagen van stijgingen, is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen afgelopen etmaal gedaald. Het totale aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 1913, dat zijn er 50 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.