Doorgaan naar hoofdcontent

De corona-alarmbellen rinkelen al 200 dagen

 

 
 
De corona-alarmbellen rinkelen al 200 dagen
De alarmbellen gingen af, afgelopen september. In 24 uur tijd waren meer dan 1.200 mensen positief getest op het coronavirus. Dat was toen ontzettend veel. Nederland ging door de zogeheten signaalwaarde heen. Sindsdien werd het alleen maar erger, en komende woensdag zit Nederland voor de tweehonderdste achtereenvolgende dag boven die grens. 
 
Project MARCH presenteert nieuwe generatie exoskelet
Tijdens een online presentatie heeft het Project MARCH studententeam van de TU Delft het design van de volgende versie van een exoskelet onthuld. Met de de MARCH VI richten de studenten zich op de ontwikkeling van een exoskelet dat geschikt is voor dagelijks gebruik. De komende maanden wordt het prototype doorontwikkeld waarmee, als alles volgens planning verloopt, eind augustus een rondje door... 
 
WHO rapport: 'Virus naar mens vermoedelijk via twee diersoorten'
De WHO-experts die het ontstaan van het coronavirus in China hebben onderzocht, vinden het waarschijnlijk dat het virus van een vleermuis naar een ander dier en vandaar naar de mens is overgegaan. Het is erg onwaarschijnlijk dat het in een laboratorium per ongeluk is overgesprongen. Dit staat in een WHO-rapport dat het Franse persbureau AFP heeft gezien. 
 
Onderzoek naar overdracht van corona binnen huishoudens
Hoe kan het dat in veel gevallen wanneer iemand corona heeft, zijn of haar gezinsleden niet besmet raken? Het RIVM, de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG gaan met data uit het Lifelines Corona-onderzoek onderzoeken hoe de overdracht van corona binnen gezinnen plaatsvindt. Hiervoor wordt bij vijfhonderd gezinnen in Noord-Nederland gekeken naar antilichamen in het bloed. Dit meldt het UMCG. 
 
Thuis, waar hij de weg niet kent
Zijn vrouw zit aan tafel. Ze is besmet met het coronavirus. Opname in het ziekenhuis is voor haar onbespreekbaar. Hij heeft haar te hard nodig. 
 
Spelenderwijs door het ziekenhuis met de Hospital Hero app
Tijdens een pilot op de polikliniek kindergeneeskunde van het Willem Alexander Ziekenhuis (WAKZ) is een nieuwe app getest die de ziekenhuiservaring van kinderen minder stressvol maakt. De Hospital Hero is speciaal voor dit doel ontwikkeld en bedoeld voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Meer dan vijftig ouders en hun kinderen die in het WAKZ, het kinderziekenhuis van het Leids Universitair...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.