Doorgaan naar hoofdcontent

Burgers en onderzoekers als samenwerkingspartners in gezondheidsonderzoek

 

 
 
Burgers en onderzoekers als samenwerkingspartners in gezondheidsonderzoek
Bent u onderzoekend van aard en geïnteresseerd in gezondheidsonderzoek of verzamelt u zelf al veel onderzoeksdata? Dan is deze kans iets voor u. Start samen met een beroepswetenschapper een onderzoek naar gezondheids- en zorgverbeteringen. Lees meer over de mogelijkheden. 
 
Meer grip op diabetes met CWZ Thuis app 
 
Krachtenbundeling voor medtech- en AI-startups
Het sneller op de markt brengen van medtech- en AI-oplossingen door kennis en kunde te bundelen: daarmee gaan onder meer de Universiteit Twente en het Radboudumc aan de slag. Twee consortia waar zij deel van uitmaken, krijgen hiertoe elk acht miljoen euro. Het consortium met de UT ($TU) wil de internationale positie van de Nederlandse medtech sector verder uitbouwen. Het TTT.AI consortium richt... 
 
Franse tandartsen en dierenartsen meehelpen met vaccineren
De Franse gezondheidsautoriteiten hebben bepaald dat ook tandartsen en dierenartsen kunnen worden ingeschakeld bij de vaccinaties tegen het coronavirus. De Hoge Autoriteit voor de Gezondheid (HAS) breidt het aantal beroepsgroepen dat mag inenten in de vaccinatiecampagne verder uit. 
 
Minder patiënten behandeld in ziekenhuizen
Ziekenhuizen hebben de afgelopen maand minder zorg kunnen leveren en minder patiënten gezien dan voor de corona-uitbraak. Dat blijkt uit de maandelijkse analyse van de Nederlandse Zorgautoriteit op basis van gegevens van Dutch Hospital Data. In de cijfers over februari (de meest recente gegevens) zien we dat het aantal patiënten dat in behandeling is in de Nederlandse ziekenhuizen daalt, tot... 
 
Communicable disease threats report, 21-27 March 2021, week 12
This issue of the ECDC Communicable Disease Threats Report (CDTR) covers the period 21-27 March 2021 and includes updates on COVID-19, seasonal influenza and Ebola virus disease, chikungunya, dengue and influenza A(H5N6).


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.