Doorgaan naar hoofdcontent

Blog: Verplicht vaccineren, ja of nee?

 

 
 
Blog: Verplicht vaccineren, ja of nee?
Nu het inentingsprogramma tegen het coronavirus loopt, rijst de vraag of de werkgever aan de werknemer een vaccinatieplicht kan opleggen. En mag een werkgever de weigerende medewerker in het uiterste geval ontslaan? 
 
Documenten uitwisselen eerste stap richting VIPP 5
Nictiz heeft Zorgplatform (ChipSoft) voor MedMij gekwalificeerd voor het opleveren van documenten (in de vorm van pdf/a) naar een MedMij-gecertificeerde persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de patiƫnt. Dat liet de leverancier van zorginformatiesystemen onlangs weten. Hierdoor kan de uitwisseling van het ziekenhuis naar de PGO's beginnen, een belangrijke voorwaarde voor ziekenhuizen om... 
 
Vaccineren met AstraZeneca-vaccin tijdelijk gepauseerd, maar wordt vanaf 22 maart hervat
15 maart 2021 - Het ministerie van VWS heeft besloten om per direct het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca tijdelijk stop te zetten. 
 
Zes vragen over zelftesten
Volgens demissionair minister Hugo de Jonge kunnen we onszelf vanaf begin april testen met een coronatest die we kopen in de supermarkt of apotheek. Maar hoe betrouwbaar zijn die testen? 
 
Terugblik Focusgroep Heupfracturen
Focusgroep Heupfracturen Dinsdag 9 maart kwamen de leden van de focusgroep Heupfracturen bij elkaar. Doel van deze focusgroep is om op regionaal niveau multidisciplinaire kennis en ervaringen uit te wisselen om daarmee de kwaliteit van de... 
 
'Situatie in ziekenhuizen blijft zorgelijk, net als aantal dagelijkse besmettingen'
De situatie in de ziekenhuizen als gevolg van de corona-uitbraak is nog altijd "zorgelijk", zegt demissionair minister Tamara van Ark voor Medische Zorg voor aanvang van de wekelijkse ministerraad. Ook het aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus blijft hoog.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.