Doorgaan naar hoofdcontent

Bijna 3,2 duizend mensen overleden aan COVID-19 in november 2020

 

 
 
Bijna 3,2 duizend mensen overleden aan COVID-19 in november 2020
In november 2020 stierven 3 174 mensen aan COVID-19. Het totale aantal coronadoden in de periode maart–november 2020 komt op ruim 16 duizend: 13 497 mensen overleden aan vastgestelde COVID-19, 2 588 aan vermoedelijke COVID-19. 
 
App voor mentale fitheid bij diabetes type 1
De nieuwe gratis app MyDiaMate helpt mensen met diabetes type 1 om mentaal fit te blijven. Het Amsterdam UMC ontwikkelde de app met steun van het Diabetes Fonds om patiënten te helpen omgaan met stress, wisselingen in bloedglucosewaarden, vermoeidheid en sombere stemming. Beste diabetesidee Mensen met diabetes type 1 kunnen af en toe een dip [...] The post App voor mentale fitheid bij diabetes... 
 
Digitale verwijzing SEH-patiënten in Groningen
Wanneer patiënten via de Doktersdienst Groningen (DDG) doorverwezen moeten worden naar de spoedeisende hulp (SEH) van het Martini Ziekenhuis, krijgen zij geen papieren verwijzing meer mee. Het ziekenhuis en de doktersdienst zijn onlangs namelijk gestart met het digitaal verwijzen van deze patiënten. Deze digitalisering zorgt er tevens voor dat doorverwezen patiënten automatisch in het... 
 
GroenLinks wil gratis sneltesten voor iedereen
GroenLinks wil dat iedere Nederlander binnenkort gratis een pakketje sneltesten op het coronavirus thuis ontvangt. Met dat voorstel komt de partij woensdag tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer. "Testen is cruciaal in deze fase van de pandemie", zegt Kamerlid Suzanne Kröger. 
 
Kamer voor het laatst voor verkiezingen in debat over corona
De Tweede Kamer debatteert woensdag met premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge over de aanpak van het coronavirus. Het is het laatste coronadebat voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgende week. Vooraf worden de Kamerleden weer bijgepraat door RIVM-directeur Jaap van Dissel. 
 
1,2 miljoen Nederlanders gevaccineerd, 200.000 meer dan vorige week
Iets meer dan 200.000 Nederlanders zijn afgelopen week voor het eerst gevaccineerd tegen het coronavirus. Het aantal gevaccineerden steeg naar zo'n 1,2 miljoen. Van hen hebben bijna 412.000 ook al een tweede dosis gekregen, waarmee ze in elk geval voorlopig beschermd zouden moeten zijn tegen het coronavirus. Dat zijn er ruim 80.000 meer dan vorige week.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.