Doorgaan naar hoofdcontent

Berlijn en München geven geen AstraZeneca-vaccin meer voor 60-minners

 

 
 
Berlijn en München geven geen AstraZeneca-vaccin meer voor 60-minners
Mensen onder de 60 jaar in Berlijn en München krijgen voorlopig geen AstraZeneca-vaccin meer toegediend, melden Duitse media. De steden hebben daartoe uit voorzorg besloten na nieuwe gegevens over mogelijke bijwerkingen. 
 
Trieste mijlpaal: tienduizendste covid-patient op ic
Ruim een jaar na het eerste geval van corona is de tienduizendste covid-patiënt opgenomen op een Nederlandse intensive care-afdeling. Het gemiddelde aantal covid-opnames per dag is momenteel 55, blijkt uit de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE), een landelijke registratie van alle Nederlandse IC-data. 
 
AI-analyse moet pancreaskanker beter behandelbaar maken
Het Europese PANCAIM-consortium, gecoördineerd door het Radboudumc, gaat AI gebruiken om nieuwe kennis te genereren uit bestaande genetische, pathologische en radiologische informatie van duizenden patiënten. Die kennis moet leiden tot […] 
 
'Green Deal duurzame zorg te vrijblijvend'
Vooruitlopers op het gebied van duurzaamheid in de zorg vinden dat de Green Deal duurzame zorg van het ministerie van VWS te vrijblijvend is. Individuele zorgaanbieders willen minder vaak 'een belofte' afleggen dan verwacht. De corona-crisis speelt hierin een rol. 
 
Beantwoording Kamervragen over het testprotocol COVID-19 bij kinderen onder de 13 Jaar
Minister De Jonge beantwoordt vragen over het testprotocol COVID-19 bij kinderen onder de 13 Jaar, over sneltests op scholen en over onnodige lesuitval door de onvoorspelbaarheid van de tijd die coronatesten kosten. 
 
Update behandeladvies COVID-19 Acute fase en nazorg
Eerder berichtte we dat het opheffen van de isolatiemaatregelen voor volledig gevaccineerden is aangepast. 


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.