Doorgaan naar hoofdcontent

Vier gehonoreerde projecten binnen GGH

 

 
 
Vier gehonoreerde projecten binnen GGH
In open ronde 3 van het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis (GGH) is aan vier projecten subsidie toegekend. Binnen deze projecten gaat het om doelmatigheidsonderzoek naar hulpmiddelenzorg in de thuissituatie. 
 
Tientallen coronapatiënten meer in ziekenhuis
In Nederland liggen maandag 1908 mensen met corona in het ziekenhuis, 59 meer dan zondag. Van deze patiënten bevinden er zich 561 op de intensive care, een stijging van 27 ten opzichte van een dag eerder, en dus 1347 op andere afdelingen, 32 patiënten meer de dag ervoor. 
 
Kuipers: cijfers gunstiger dan gedacht, maar speelruimte beperkt
Cijfers over de verspreiding van het coronavirus en de druk die dat geeft op de ziekenhuizen zien er "aanzienlijk gunstiger uit dan we half januari hadden durven hopen", zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Dat geeft wat hem betreft wat lucht, maar hij zegt er wel direct bij dat de speelruimte om maatregelen te versoepelen "beperkt" is. 
 
Eerste ggz-cliënten en medewerkers krijgen maandag vaccin
Deze week worden de eerste ggzgeestelijke gezondheidszorg-cliënten die zijn opgenomen of wonen in vier grote instellingen gevaccineerd. Zowel de cliënten als zorgmedewerkers krijgen een vaccin toegediend door de medische dienst van de instelling.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.