Doorgaan naar hoofdcontent

Verbetering uitwisseling kwaliteitsinformatie verpleeghuizen

 

 
 
Verbetering uitwisseling kwaliteitsinformatie verpleeghuizen
Onlangs hebben Actiz en enkele ander ketenpartijen in de verpleeghuiszorg een convenant getekend met als doel informatie-uitwisseling over de kwaliteit van zorg te stroomlijnen en administratieve lasten te verlagen. Met het convenant worden de afspraken die deze partijen maakten binnen het programma Keteninformatie Kwaliteit Verpleeghuiszorg (KIK-V) verzegeld. Deze afspraken moeten bijdragen aan... 
 
Bevel voor PCRtestNederland
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft PCRtestNederland een bevel opgelegd. PCRtestNederland mag per direct geen PCR-testen meer uitvoeren. In het laboratorium waar PCR-testen voor COVID-19 worden uitgevoerd heeft de inspectie acute en ernstige risico's voor de kwaliteit en veiligheid van de testen gezien. De PCR-testen die in dit laboratorium worden gedaan, zijn daarom niet betrouwbaar. 
 
LIVE from Wuhan : Media briefing on COVID-19 origin mission 
 
Bewoners van kleinschalige woonvormen sneller gevaccineerd door inzet Moderna én BioNTech/Pfizer
Vanaf volgende week worden de WLZWet Landurige Zorg-cliënten, in kleinschalige woonvormen zonder instellingsarts, niet meer alleen met het vaccin van Moderna gevaccineerd, maar ook met het vaccin van BioNTech/Pfizer.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.