Doorgaan naar hoofdcontent

SARS-CoV-2 in mink: recommendations to improve monitoring

 

 
 
SARS-CoV-2 in mink: recommendations to improve monitoring
Early detection of SARS-CoV-2 (coronavirus) should be a priority objective for monitoring activities at mink farms in the EU. 
 
Ook zachte materialen bewegen synchroon
In de zeventiende eeuw zag Christiaan Huygens dat slingeruurwerken soms synchroon gaan bewegen. Eindhovense wetenschappers hebben dit verschijnsel nu ook aangetoond bij lichtgevoelige reepjes kunststof. Die flapperen eerst willekeurig, maar gaan al snel netjes gelijk bewegen. 
 
AI-algoritme helpt radiologen met beoordelen longfoto's
Als eerste ziekenhuis in Nederland is het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) een proef gestart waarbij longfoto's beoordeeld worden door een op kunstmatige intelligentie gebaseerd algoritme. Doel van de proef is de diagnostiek van longaandoeningen zoals longkanker, een longinfectie of COVID-19, te verbeteren. De eerste resultaten van deze nieuwe, probleemoplossende, software zijn veelbelovend... 
 
'Pfizer-vaccin voorkomt ziekte, maar ook besmetting van anderen'
Mensen die zijn ingeƫnt met het vaccin van Pfizer/BioNTech, dragen het coronavirus veel minder snel over. Dat komt naar voren uit twee Israƫlische studies en betekent dat de vaccins mogelijk niet alleen voorkomen dat mensen ziek worden, maar ook dat ze andere personen veel minder snel besmetten.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.