Doorgaan naar hoofdcontent

Opnieuw problemen met ICT-systeem van de GGD

 

 
 
Opnieuw problemen met ICT-systeem van de GGD
Er zijn opnieuw problemen met het ICT-systeem van de GGD. Dat meldt demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer. Er zou "geen sprake zijn van een onveilige situatie". 
 
Koning Willem-Alexander bedankt RIVM voor 'gigantische inzet'
Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven bezocht. Hij dankte iedereen die betrokken is bij het RIVM voor hun "gigantische inzet" onder vaak moeilijke omstandigheden. Dankzij het vaccin is er "licht aan het einde van de tunnel", aldus de koning, maar de RIVM'ers moeten ervoor zorgen dat obstakels uit de weg worden geruimd. 
 
Bijna 130.000 zorgmedewerkers en ruim 45.000 leraren besmet
Het coronavirus is in het afgelopen jaar vastgesteld bij 129.150 mensen die in de zorg werken en bij 45.875 medewerkers van scholen en kinderdagverblijven. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weet niet waar ze besmet zijn geraakt, dat zou ook buiten het werk om kunnen zijn gebeurd. 
 
75 procent patiënten Gelderse Vallei gebruikt patiëntportaal
Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV, Ede) had als doel voor 2020 dat de helft van alle patiënten met een actieve DBC (diagnose-behandelcombinatie) patiëntportaal MijnZGV zou gebruiken. Dit leek ambitieus, maar de verwachtingen werden overtroffen: ruim 75 procent van de patiënten heeft de weg naar het portaal gevonden. Volgens ZGV, dat al vroeg in is gaan zetten op digitalisering, beduidend hoger dan...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.