Doorgaan naar hoofdcontent

Kort zorgnieuws: Slimme Zorg Estafette; Digitale patiënt, GGZ e-learning, en meer

 

 
 
Kort zorgnieuws: Slimme Zorg Estafette; Digitale patiënt, GGZ e-learning, en meer
Ook deze week ontving de redactie van ICT&health weer een flink aantal persberichten en potentiële nieuwsartikelen. Die zijn niet allemaal geschikt om er een apart, volledig artikel van te maken. Daarom zetten wij een aantal kleinere berichten bij elkaar in dit wekelijks overzicht. De onderwerpen van de berichten kunnen uiteenlopen, maar ze hebben allemaal betrekking op digitale... 
 
COVID-19 laatste update 5 februari
In dit nieuwsbericht vindt u de laatste updates over het coronavirus/COVID-19 die van belang zijn voor de huisartspraktijk. In het NHG-dossier Coronavirus vindt u adviezen die behulpzaam kunnen zijn in de dagelijkse praktijk van de huisarts. Voor vragen van het publiek verwijzen wij u naar Thuisarts.nl en het landelijke informatienummer 0800-1351. 
 
Kamerbrief met reactie op advies inzet AstraZeneca-vaccin tegen COVID-19 en advies interval BioNTech/Pfizer
Minister De Jonge stuurt zijn reactie op het advies Interval BioNTech/Pfizer (over het interval tussen de eerste en de tweede dosis van het BioNTech/Pfizer-vaccin) en op het advies inzet COVID-19-vaccinatie: AstraZeneca-vaccin tegen COVID-19. Ook biedt hij het bijgewerkte vaccinatieschema aan. 
 
Afwegingskader code zwart
Na afloop van de eerste COVID-19 golf werd er door de KNMG een 'Draaiboek Triage op basis van niet-medischeoverwegingen voor IC-opname ten tijde van fase 3 inde COVID-19 pandemie' opgeleverd.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.