Doorgaan naar hoofdcontent

Kameroverleg Participatiewet: bestrijd dakloosheid jongeren

 

 
 

Kameroverleg Participatiewet: bestrijd dakloosheid jongeren
6 februari 2021 – Op 8 februari vergadert de Kamercommissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de Participatiewet en wetten die hier mee samen hangen. MIND heeft een brief gestuurd om aandacht te vragen voor het feit dat steeds meer jongeren onnodig dakloos worden. Gemeenten moeten verplicht worden om dakloosheid te bestrijden en financieel bij... Lees verder... Het bericht... 
 

'82 procent van de jongeren zit tegen een burn-out aan'
Een groot deel van de Nederlandse jongeren staat op instorten en loopt risico op een burn-out, stelt het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-Out (NCPSB) zaterdag op basis van nieuw onderzoek. Directeur van het NCPSB Theo Immers vertelt in het AD dat 82 procent van de jongeren dreigt uit te vallen vanwege zware stress. 
 

Zorgondernemingen keerden 27,1 miljoen euro dividend uit
Zorgondernemingen in de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg en de thuiszorg hebben in 2019 minstens 27,1 miljoen euro aan dividend uitbetaald. Het gaat om 119 zorgbedrijven die een deel van de winst niet in de zorg investeren, maar aan hun bestuurders en aandeelhouders uitbetalen. Dat blijkt uit onderzoek van Pointer en Follow the Money naar de jaarrekeningen.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.