Doorgaan naar hoofdcontent

Definitief cijfer: 1,1 miljoen verzekerden gewisseld van zorgverzekeraar in 2020

 

 
 
Definitief cijfer: 1,1 miljoen verzekerden gewisseld van zorgverzekeraar in 2020
Tot 1 februari 2021 konden verzekerden een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor dit jaar. In totaal zijn 1,1 miljoen verzekerden gewisseld van zorgverzekeraar, zo blijkt uit een analyse van Vektis. Dat is 6,5 procent van de verzekerden en daarmee gelijk aan het overstappercentage van vorig jaar. Corona lijkt niet van invloed te zijn op de keuze die verzekerden maken ten aanzien van hun... 
 
Kinderen verspreiden Britse variant meer dan gewone coronavirus
Kinderen spelen een kleine rol bij de verspreiding van het coronavirus, maar bij de Britse variant gebeurt dit meer dan bij de oude versies van het virus. Dat concluderen GGD Rotterdam-Rijnmond en het Erasmus MC op basis van recent onderzoek in de gemeente Lansingerland. 
 
Update richtlijn GGZ en corona: avondklok, vaccinaties en mantelzorg
Door onder andere de avondklok en het vaccineren is er vandaag een update voor de richtlijn GGZ en corona gepubliceerd. De belangrijkste wijzigingen gaan over het terughoudend zijn met zorgverlening na 21.00 uur, extra aandacht voor mantelzorg ten tijde van corona en ook na vaccinatie blijven beschermingsmaatregelen van kracht. Dit meldt Akwa GGZ. 
 
Update CoronaMelder: nieuwe richtlijnen verwerkt én pauzefunctie beschikbaar
De nieuwe richtlijnen van het RIVM voor het testen op corona zijn vandaag opgenomen in de app CoronaMelder. Dit betekent dat er nieuwe instructies zijn voor gebruikers als ze in de buurt zijn geweest van iemand met het coronavirus. In de nieuwste versie van CoronaMelder is het bovendien mogelijk de app te pauzeren, een functie waarnaar veel vraag was.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.