Doorgaan naar hoofdcontent

‘Corona toont dat zorg voor cliënt met obesitas beter moet’

 

 
 
'Corona toont dat zorg voor cliënt met obesitas beter moet'
Zo'n driekwart van de Nederlanders met die op de intensive care wordt opgenomen vanwege Covid-19 heeft overgewicht of obesitas. Dit toont weer eens aan dat obesitas belangrijke gevolgen heeft voor de gezondheid en daarom meer aandacht nodig heeft, aldus hoogleraar Liesbeth van Rossum.



 
 
20 minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen
Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal afgenomen. In totaal zijn nu 1.990 patiënten met Covid-19 opgenomen, 20 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).



 
 
Corona laat zien wat echt van waarde is
Een IC-verpleegkundige die de hand van een stervende patiënt niet mag vasthouden, de spontane knuffel van Fred, de net gevaccineerde bewoner van 's Heeren Loo, voor minister Hugo de Jonge. 'Corona laat zien wat we verliezen in een samenleving waar we alleen met protocollen en meetbare resultaten bezig zijn', zegt filosoof Marian Verkerk.



 
 
Minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen
Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal afgenomen. In totaal zijn nu 1990 patiënten met Covid-19 opgenomen, 20 minder dan dinsdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.