Doorgaan naar hoofdcontent

Bram’s kennismaking met de wetenschap – BEHAPP studie

 

 
 
Bram's kennismaking met de wetenschap – BEHAPP studie
Wat gebeurt er in de wetenschap rondom psychose? Bram-Sieben geeft maandelijks bekendheid aan lopende onderzoeken. Dit keer: de BEHAPP studie. Het bericht Bram's kennismaking met de wetenschap – BEHAPP studie verscheen eerst op PsychoseNet. 
 
Investeringen in digitale vaardigheden betalen zich uit
Veel zorgmedewerkers maken zich druk over hun digitale vaardigheden van hun personeel terwijl digitale technologie een steeds prominentere rol gaat spelen in de dagelijkse werkzaamheden. Dat varieert van elektronische patiëntendossiers tot beeldbellen met patiënten en het gebruik van e-health toepassingen. Investeren in de verbetering van digitale vaardigheden loont, zo blijkt uit een rapport van... 
 
Ziekenhuizen klaar met vaccinatie eerste 40.000 medewerkers
Ziekenhuizen hebben alle circa 40.000 medewerkers in de acute zorgsector die al in aanmerking kwamen voor een coronavaccin hun tweede prik gegeven. "Zij zijn nu volledig gevaccineerd", laat het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) weten. Het gaat om een relatief klein, maar essentieel deel van het ziekenhuispersoneel, iets meer dan 10 procent in totaal. 
 
Rode Kruis: Nederlandse jongeren zien op tegen komende coronatijd
Veel jongeren van 16 tot en met 30 jaar zien op tegen de komende maanden waarin we nog met het coronavirus te maken zullen hebben: ruim 7 op de 10 (72 procent). Van de jongeren die zeggen regelmatig of vaker met gevoelens van eenzaamheid of somberheid te kampen, is dit 90 procent. Dat stelt het Rode Kruis op basis van online-onderzoek onder 713 Nederlanders in die leeftijdscategorie.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.