Doorgaan naar hoofdcontent

Bevel voor PCRtestNederland beëindigd

 

 
 
Bevel voor PCRtestNederland beëindigd
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het bevel voor PCRtestNederland beëindigd. Het bedrijf heeft een contract gesloten met een geaccrediteerd laboratorium. Het afgenomen testmateriaal wordt voortaan daar geanalyseerd. In het laboratorium waar het bevel over ging, zullen geen PCR-testen voor COVID-19 meer worden uitgevoerd. 
 
Eerste prik met vaccin AstraZeneca toegediend
Het nieuwe coronavaccin van AstraZeneca is vrijdag voor het eerst in Nederland toegediend. Het werd gegeven aan de 23-jarige Melissa, die in een kleinschalige woongroep werkt. De inenting gebeurde op de vaccinatielocatie van de GGD Haaglanden bij het stadion van voetbalclub ADO Den Haag. 
 
Hoe sta jij tegenover de vaccinatie?
De komende weken onderzoekt NEMO Kennislink de morele opvattingen van Nederland over corona en het vaccin. Iedere week een nieuw dilemma, waarvan we een aantal ook zullen voorleggen aan een ethicus. 
 
Had de coronacrisis impact op het werk en welzijn van POH's-GGZ?
December 2020, Commissie Wetenschappelijk Onderzoek Het Trimbos-instituut heeft onderzoek gedaan naar de impact van de coronacrisis op professionals die psychische hulp, zorg en ondersteuning geven. Een vragenlijst werd online uitgezet in de periode 23 juni tot en met 20 juli 2020. Dit was de periode waarin de piek van de besmettingen voorbij was en de […]


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.