Doorgaan naar hoofdcontent

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stabiel

 

 
 
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stabiel
Het totale aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is de afgelopen 24 uur stabiel gebleven. Ze behandelen momenteel 2.269 mensen met Covid-19, de longziekte die door het virus wordt veroorzaakt. Dat is er één minder dan maandag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) 
 
Voor in de agenda: vier webinars over elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (EGIZ) in maart
"Iedereen wil, iedereen steekt er al heel veel energie in, maar we moeten het echt met elkaar doen." Met deze en meer woorden doet Erik Gerritsen, secretaris-generaal bij het ministerie van VWS, de oproep om deel te nemen aan het webinar Samenwerken aan dé bouwstenen voor elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (EGIZ). U kunt zich nu inschrijven. 
 
De Nederlandse ggz wil concrete beloften voor corona-jeugd-ggz
De Nederlandse ggz is niet tevreden over de reactie van demissionair staatssecretaris Blokhuis op hun vraag voor meer geld en minder regeldruk in de jeugd-ggz. In deze coronacrisis groeit de vraag naar jeugd-ggz hard. Blokhuis herkent de vraag, maar doet geen concrete beloften. 
 
Ondersteuning voor werkgevers bij inrichten eigen testfaciliteit
Het ministerie van VWS heeft een financiële regeling in het leven geroepen om werkgevers te  ondersteunen die op locatie medewerkers op corona willen laten testen door de arbodienst of bedrijfsarts. De regeling richt zich in eerste instantie alleen op bedrijven en organisaties waar thuiswerken niet mogelijk is. Voornaamste doel is om de veiligheid op de werkvloer te vergroten.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.