Doorgaan naar hoofdcontent

17 februari COVID-19 webinar: vaccinatiestrategie eerste lijn

 

 
 
17 februari COVID-19 webinar: vaccinatiestrategie eerste lijn
Op woensdag 17 februari om 20:00 uur organiseren de LHV, het NHG en MedischeScholing.nl een nieuw COVID-19-webinar. Thema's die aan de orde komen zijn de vaccinatiestrategie voor de eerste lijn, de rol van de huisarts in het vaccinatiebeleid en de nieuwe NHG-Praktijkhandleiding COVID-19-vaccinatie. Ook bespreken we de nieuwe mutanten van het coronavirus en de werking van het AstraZeneca-vaccin. 
 
Meeste test- en prikstraten gaan maandagmiddag weer open
Mensen kunnen vanaf maandagmiddag weer worden getest op het coronavirus en ertegen worden gevaccineerd. In vrijwel het hele land gaan de teststraten en vaccinatielocaties in de loop van de middag weer open. Alleen in Drenthe blijven alle plekken voor tests en vaccinaties de hele dag dicht. 
 
GGD stopt met corona blaastest na false negatives
De corona blaastest is een innovatie die de testcapaciteit fors verhoogt en de strijd tegen het coronavirus versnelt. Na uitvoerige testen, en bewezen effectiviteit, heeft de GGD na enkele zogenoemde 'false negative' resultaten besloten tijdelijk te stoppen met het afnemen van Corona blaastesten. Momenteel overlegt de GGD met de fabrikant van de blaastest over de mogelijke oorzaak en een... 
 
Using face masks in the community: first update - Effectiveness in reducing transmission of COVID-19
This technical report reviews the evidence that has been accumulated since the emergence of COVID-19, in addition to what has existed on this topic prior to the pandemic, and updates the ECDC opinion on the suitability of using face masks in the community published on 9 April 2020.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.