Doorgaan naar hoofdcontent

Ziekenhuizen starten woensdag 27 januari de tweede vaccinatieronde

 

 
 
Ziekenhuizen starten woensdag 27 januari de tweede vaccinatieronde
De ziekenhuizen starten woensdag 27 januari met de tweede vaccinatie van medewerkers in de acute zorg. Het betreft de ruim 40.000 medewerkers van IC, SEH en ambulance die vanaf 6 januari een eerste dosis hebben ontvangen. De vaccinatieronde loopt tot en met vrijdag 5 februari. De ziekenhuizen vaccineren naast eigen medewerkers ook 15.000 huisartsen en medewerkers van huisartsenpraktijken. 
 
Wat kun je doen om de stress door de lockdown te verminderen?
27 januari 2021 – Het gemis aan sociale contacten, geen sport als uitlaatklep en ook ouders die een wat prikkelbaarder zijn hebben invloed op het gedrag van kinderen. Maar andersom hebben de thuiszittende kinderen ook verregaande invloed op het stressniveau van de ouders.  Veel mensen ervaren door de dreiging van het coronavirus gevoelens van stress,... Lees verder... Het bericht Wat kun... 
 
Onderzoek naar werking coronavaccins op kwetsbare patiënten
Groningse onderzoekers gaan onderzoek doen naar de werking van vaccins tegen corona op nierpatiënten, longtransplantatiepatiënten en patiënten met kanker. 
 
Kamer wil betere beschermingsmaskers voor al het zorgpersoneel
De Tweede Kamer wil dat alle zorgmedewerkers op hun werk de beschikking krijgen over mond-neusmaskers (FFP2) die een betere bescherming bieden tegen onder meer het coronavirus. Een meerderheid steunt een oproep van Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.