Doorgaan naar hoofdcontent

Week 2: harde lockdown verlengd, uitsluiten van vaccinatie & Moderna-advies

 

 
 
Week 2: harde lockdown verlengd, uitsluiten van vaccinatie & Moderna-advies
Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus en de maatregelen tegen verdere verspreiding het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze week. 
 
Pfizer levert eerst wat minder en daarna juist meer vaccins
Farmaceut Pfizer levert eind januari/begin februari tijdelijk wat minder vaccins tegen corona, omdat de labels moeten worden aangepast en vooral omdat de fabriek in het Belgische Puurs wordt uitgebreid. Beide acties leveren uiteindelijk meer op dan de 2,2 miljoen vaccins die in het eerste kwartaal al voorzien waren voor Nederland alleen. 
 
Toestemmingsformulieren voor Moderna beschikbaar
Op maandag 18 januari starten de eerste verpleeghuizen met de vaccinatie van kwetsbare oudere patiënten met het vaccin van Pfizer/BioNTech. In de weken daarna zal het aantal vaccinaties in de sector worden uitgebreid.  
 
Update LCI-richtlijn Uitvoering COVID-19 vaccinaties en publicatie handleiding COVID-19-vaccinatie van immuungecompromitteerde patiënten
Eind december kwam de eerste definitieve versie uit van de LCI-richtlijn 'Uitvoering COVID-19 vaccinaties'. Inmiddels zijn we alweer een paar versies verder waarbij de richtlijn soms dagelijks wordt geüpdatet.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.