Doorgaan naar hoofdcontent

Webinar Vaccinatie bij verstandelijke beperking

 

 
 
Webinar Vaccinatie bij verstandelijke beperking
Voor mensen met kinderen of andere familieleden met een (ernstige) verstandelijke beperking organiseren Sien en Dit Koningskind op dinsdagavond 26 januari van 20.00-21.00 uur een gratis webinar over vaccinatie. Hierin worden veel vragen beantwoord die omtrent vaccinatie en mensen met een verstandelijke beperking. Dit meldt Ieder(in). 
 
Vaccineren ziekenhuispersoneel van acute zorg bijna klaar
Het aantal inge├źnte medewerkers in acute zorg bedraagt donderdagavond volgens het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) 39.000. Dat zijn er vijfhonderd meer dan een dag eerder. Volgens een woordvoerster van het LNAZ wordt vrijdag "het laatste plukje medewerkers" voorzien van het vaccin van de farmaceuten Pfizer-BioNTech tegen het coronavirus. 
 
In coronajaar 2020 overleden 15.000 meer mensen dan verwacht
Vooral vanwege de uitbraak van het coronavirus stierven in 2020 ruim 15.000 meer mensen dan verwacht. Ook vorige week lag het aantal sterfgevallen hoger dan gebruikelijk. Dat meldt statistiekbureau CBS. 
 
Ook in rest van Nederland begint vaccinatie verpleeghuispersoneel
Verpleeghuismedewerkers worden al gevaccineerd in Veghel, Houten, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Assen, maar vanaf vrijdag kan dat ook in de rest van het land. Dan gaan de overige negentien vaccinatielocaties van start.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.