Doorgaan naar hoofdcontent

Vijf coronapatiënten minder opgenomen in ziekenhuizen

 

 
 
Vijf coronapatiënten minder opgenomen in ziekenhuizen
Na twee dagen van stijgingen is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen het afgelopen etmaal iets gedaald. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2375 mensen vanwege Covid-19. Dat zijn er 5 minder dan maandag. 
 
De Jonge: diefstal GGD-gegevens had niet voorkomen kunnen worden
Minister Hugo de Jonge denkt dat de GGD'en alles hebben gedaan wat "redelijkerwijs" verwacht kan worden om diefstal van medische gegevens te voorkomen. Als mensen die bij de GGD'en werken doelbewust proberen data te stelen en door te verkopen, is het moeilijk daartegen te beveiligen. "Hier is gewoon sprake van diefstal", zegt de bewindsman. 
 
Aanvulling op handreiking bezoek verpleeghuiszorg
Op verzoek van Verenso heeft het OMT zich afgelopen vrijdag gebogen over de uitwerking van de handreiking 'bezoek en sociaal contact, corona in verpleeghuizen' waar sinds 17 september 2020 mee gewerkt wordt. 
 
COVID-19 en maskers: minimaal chirurgisch neusmondmasker type II blijft de norm
V&VN heeft vandaag een handreiking uitgebracht waarin zij aangeven dat een FFP-2 masker voor hun achterban de standaard wordt. Er zijn vragen gekomen wat het standpunt hierin is van Verenso. Er is op dit moment geen aanleiding om het advies om minima ...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.