Doorgaan naar hoofdcontent

Vaccinatiegraad onder kinderen stijgt

 

 
 
Vaccinatiegraad onder kinderen stijgt
De deelname van pasgeborenen aan vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP) is ten opzichte van vorig jaar licht gestegen. Dat concludeert het RIVM op basis van voorlopige cijfers. 
 
Claims patiënten tegen ziekenhuizen na uitstel behandeling
Elf mensen hebben een financiële claim ingediend tegen hun ziekenhuis vanwege corona. In de meeste gevallen gaat het om patiënten van wie een behandeling of operatie is uitgesteld, omdat mensen met corona voorrang kregen. De patiënten of hun nabestaanden zeggen dat ze gezondheids- en financiële schade hebben opgelopen en stellen deze ziekenhuizen aansprakelijk. 
 
Aanvulling op handreiking bezoek verpleeghuiszorg
Het OMT heeft zich op 22 januari jl. gebogen over de uitwerking van de handreiking Bezoek en sociaal contact, corona in verpleeghuizen (pdf) waar sinds 17 september mee gewerkt wordt. Er is een aanvullend advies op de handreiking geformuleerd. Vanwege de Britse variant, adviseert het OMT het volgende: Met een bezoekersregeling van 2-3 vaste personen per bewoner […] Het bericht Aanvulling... 
 
Ziekenhuizen zien aantal coronapatiënten verder teruglopen
Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is de laatste 24 uur opnieuw iets afgenomen, voor de derde dag op rij. In totaal zijn nu 2239 patiënten met Covid-19 opgenomen, 58 minder dan woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dit is het laagste aantal in ruim een maand.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.