Doorgaan naar hoofdcontent

Onderzoek naar corona onder Q-koortspatiënten

 

 
 
Onderzoek naar corona onder Q-koortspatiënten
Onderzoek moet uitwijzen of mensen die eerder Q-koorts hebben gehad een grotere kans hebben op het krijgen van Covid-19. Ook wordt gekeken of een infectie met Covid-19 ernstiger verloopt bij mensen die ook Q-koorts hebben gehad. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de GGD Hart voor Brabant, het Nivel en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 
 
GGD Contact-app wordt gefaseerd ingevoerd
VWS zal samen met de GGD's de app GGD Contact stap voor stap invoeren. De gefaseerde aanpak begint met een praktijktest. De eerste praktijktesten voor de app die bron- en contactonderzoek (BCO) moet ondersteunen, zijn al gestart in Rotterdam-Rijnmond en West-Brabant. Dat laat minister Hugo de Jonge (VWS) weten in de Kamerbrief over de stand van zaken Covid-19 van eerder deze week. Het bericht... 
 
Emotionele belasting verminderen
Zeer nuttig nu de coronapandemie aanhoudt: de drie-vragen-methode om emotionele belasting van verpleegkundigen (i.o.) in COVID-19-tijd te verminderen. 
 
RIVM-onderzoek: vertrouwen in aanpak corona daalt
Het vertrouwen van Nederlanders in het coronabeleid van de Nederlandse overheid daalt. Was in november nog 58 procent van de Nederlanders (zeer) positief over de aanpak van de overheid, rond de jaarwisseling was dat nog maar 45 procent. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) na onderzoek onder ruim 51.000 Nederlanders samen met de GGD'en.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.