Doorgaan naar hoofdcontent

Inmiddels 15.000 medewerkers in de acute zorg gevaccineerd

 

 
 
Inmiddels 15.000 medewerkers in de acute zorg gevaccineerd
Op woensdag 6 januari 2021 is gestart met de vaccinatie tegen COVID-19 van medewerkers die werkzaam zijn in de acute zorg in de Nederlandse ziekenhuizen en ambulancediensten. Inmiddels zijn t/m donderdag 7 januari (tijdstip van meting: 17.00) 15.000 medewerkers gevaccineerd. De komende dagen worden de vaccinaties van deze groep zorgmedewerkers gecontinueerd. 
 
Informatiebrieven en toestemmingsformulieren voor vaccinatie patiƫnten nu beschikbaar
Zoals te lezen viel in de kamerbrief onderzoekt VWS momenteel of de vaccinatie van patiƫnten in de langdurige zorg kan worden versneld. Het betreft een onderzoek naar de mogelijkheden met het Pfizer/BioNTech vaccin (Comirnaty). De vaccinatie richt zi ... 
 
Nederland ziet af van extra doses Moderna-vaccin eind dit jaar
Nederland heeft bedankt voor de mogelijkheid om tegen het einde van dit jaar extra doses van het coronavaccin van Moderna te krijgen. Tegen die tijd zijn naar verwachting voldoende alternatieven beschikbaar voor dit vaccin. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid na een bericht van de NOS. 
 
Ziekenhuizen zoeken 2000 Nederlanders voor proef coronavaccin
Ziekenhuizen zoeken zo'n 2000 Nederlanders die zich als proefpersoon willen laten vaccineren met een nieuw coronavaccin. Het gaat om het vaccin van het Duitse CureVac. UMC Utrecht leidt het klinisch onderzoek in Nederland. Amsterdam UMC liet donderdag weten dat het zich als eerste ziekenhuis heeft aangesloten.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.