Doorgaan naar hoofdcontent

Hartrevalidatie-app MST biedt alternatief voor fysieke revalidatie

 

 
 
Hartrevalidatie-app MST biedt alternatief voor fysieke revalidatie
Het Medisch Spectrum Twente (MST) is onlangs gestart met de hartrevalidatie-app CureYou. Door de coronamaatregelen is het volgen van fysieke hartrevalidatie beperkt mogelijk. De app biedt een alternatief voor deze zorg. 
 
Communicable disease threats report, 17-23 January 2021, week 3
This issue of the ECDC Communicable Disease Threats Report (CDTR) covers the period 17-23 January 2021 and includes updates on Legionnaires' disease, COVID-19, dengue, influenza, avian influenza A(H5N6), avian influenza A(H9N2), poliomyelitis and chikungunya. 
 
Ouderen in Rotterdam houden maatregelen vol, ondanks eenzaamheid
Ouderen in Rotterdam zijn bang en eenzaam, maar houden de coronamaatregelen desondanks vol. Uit onderzoek van drie organisaties, waaronder de gemeente Rotterdam, blijkt dat corona de ouderen zwaar valt. Ze hebben geen activiteiten meer om aan deel te nemen, waardoor niet alleen het sociale contact maar ook het ritme weg is gevallen. Dit meldt NRC. 
 
Coronacrisis stuwt gebruik Mindfulness coach app
De Mindfulness coach app van VGZ heeft onlangs de mijlpaal van 1 miljoen downloads bereikt. De app is bedoeld om gebruikers te leren ontspannen. Daarvoor zijn vijf verschillende mindfulness programma's van twee weken ontwikkeld. De coronacrisis zorgt bij veel mensen voor meer stress dan daarvoor. Daarom zag VGZ de afgelopen maanden een flinke toename in de interesse en het aantal gebruikers dan...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.