Doorgaan naar hoofdcontent

De Nederlandse ggz en NVvP blij met prioritering vaccinatie de Nederlandse ggz

 

 
 
De Nederlandse ggz en NVvP blij met prioritering vaccinatie de Nederlandse ggz 
 
De Jonge: alleen zorgberoepen als eerste vaccineren
Alleen zorgmedewerkers worden als beroepsgroep als eerste gevaccineerd tegen het coronavirus, zegt zorgminister Hugo de Jonge. Verzoeken van andere groepen om een snellere inenting krijgt de minister dagelijks binnen, maar hij wil vasthouden aan de hoofdstrategie. Die houdt in dat medewerkers in de frontlinie van de coronabestrijding voorrang krijgen. 
 
Ga je als zorgverlener het coronavaccin halen? Dat kan op deze 25 priklocaties
Het GGD heeft 25 priklocaties ingericht waar zorgpersoneel in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg zich begin dit jaar met het Pfizer-vaccin kan laten inenten tegen corona. Elke provincie heeft ten minste één GGD-priklocatie, maar de meeste zijn te vinden in het westen en midden van Nederland. Dit meldt NU.nl. 
 
Toekomstgerichte zorg: contract Zilveren Kruis en Carinova
Zorgaanbieder Carinova en zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Achmea) hebben een gezamenlijke agenda opgesteld om in de komende jaren toekomstgerichte zorg te realiseren. Met de meerjarenafspraak moet het mogelijk blijven voor mensen zo lang mogelijk prettig en zelfstandig thuis te kunnen wonen. Hiervoor is vergaande samenwerking en innovatie in de zorg van belang, stellen beide partijen....


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.