Doorgaan naar hoofdcontent

De Jonge belooft vaccinatie-achterstand snel in te halen

 

 
 
De Jonge belooft vaccinatie-achterstand snel in te halen
Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge baalt van de trage start van het vaccinatieprogramma en belooft dat de komende weken de achterstanden van de inentingen met het coronavaccin zullen worden ingehaald. "In de komende twee à drie weken gaan we meer wegprikken dan er binnenkomt. Dat betekent dat we met een paar weken bij zijn, we trekken ons been écht bij", vertelt De Jonge aan het AD. 
 
Amsterdam UMC implementeert digitale pathologie oplossing
Het Amsterdam UMC heeft besloten het beeldvormingssysteem van Sectra uit te breiden met de digitale pathologie oplossing van die fabrikant. Met radiologie en pathologie in één gezamenlijke oplossing, kan Amsterdam UMC gemakkelijk beelden en informatie delen tussen de twee medische specialismen. Daardoor worden efficiënte, geïntegreerde diagnostiek en verbeterde patiëntgerichte mogelijk... 
 
Meer kinderen krijgen prikje tegen BMR en DKTP, minder tegen HPV
De deelname van pasgeborenen aan de vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP) is ten opzichte van vorig jaar licht gestegen. De opkomst van meisjes geboren in 2007 bij de heerste HPV-vaccinatie is met 64 procent iets lager dan vorig jaar voor meisjes geboren in 2006 (72 procent). Dit meldt RIVM. 
 
Single programming document 2021-2023
In 2021, ECDC will continue to address the COVID-19 pandemic and support the efforts of Member States and the Commission. The Centre will also start the implementation of a strategy that will guide its efforts towards 2027.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.