Doorgaan naar hoofdcontent

‘Corona levert mij tot nu toe eigenlijk weinig stress op’

 

 
 
'Corona levert mij tot nu toe eigenlijk weinig stress op' 
 
Ziekenhuisopnames met huidige trend begin maart onder alarmniveau
Als het aantal Covid-19-gevallen in het huidige tempo blijft afnemen, daalt het aantal ziekenhuisopnames pas begin maart tot onder de zogeheten signaalwaarde. Het Outbreak Management Team (OMT) komt tot die conclusie door lijnen op de grafieken door te trekken, maar waarschuwt dat geen rekening is gehouden met seizoenseffecten. Door het winterweer kan het nog iets langer gaan duren. 
 
Ziekenhuizen vaccineerden dinsdag nog eens 4.000 medewerkers acute zorg
Dinsdag hebben ziekenhuizen 4.000 medewerkers in de acute zorg ingeënt tegen corona. De teller staat nu op 38.000 acuut zorgpersoneel dat een prikje heeft gekregen tegen het virus, aldus het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Dit meldt de Telegraaf. 
 
Sportbubbels zouden verspreiding corona onder jongeren moeten tegengaan
Kinderen van 13 tot en met 17 jaar mogen sporten in teamverband, maar alleen binnen interne competities. Als het aan het Outbreak Management Team (OMT) ligt, verandert dat en gaan kinderen in deze leeftijdsgroep alleen in vaste bubbels sporten, bestaande uit een kleine groep vaste teamgenoten. Als voorbeeld geeft het OMT klasgenoten die in teamverband sporten. Dit meldt de Telegraaf.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.