Doorgaan naar hoofdcontent

Bureaukaart veelgestelde vragen COVID-19-vaccinatie huisartsenteam

 

 
 
Bureaukaart veelgestelde vragen COVID-19-vaccinatie huisartsenteam
Welke bijwerkingen kunnen de Covid-19-vaccins geven? Is het vaccin veilig? Het is een nieuw vaccin, is er al iets bekend over de langere termijneffecten of bijwerkingen op lange termijn? 
 
Herziening norm voor logging door Wabvpz
Sinds 1 juli 2020 zijn zorgverleners verplicht patiënten en cliënten inzage te verschaffen in wie toegang heeft gehad tot hun patiëntgegevens. Deze verplichting is vastgelegd in de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg (Wabvpz). In de praktijk blijkt dit nu, ruim zes maanden later, nog lang niet overal mogelijk te zijn. Daarom is beloften om NEN 7513, de norm voor... 
 
'Onbedoelde groepen dringen voor bij vaccinatie'
Groepen die nog niet in aanmerking komen voor een coronavaccin hebben zich al wel veelvuldig aangemeld bij de GGD om gevaccineerd te worden. Dat meldt Nieuwsuur op basis van eigen onderzoek. De volgorde van het vaccinatieschema van het kabinet loopt daardoor nu al vast en mensen belanden onbedoeld op een wachtlijst, aldus Nieuwsuur. 
 
Ministerie weet nog welke 60-plussers als eerste vaccin Moderna krijgen
Het ministerie van Volksgezondheid kan nog niet zeggen hoe en wanneer de eerste levering van het coronavaccin van Moderna wordt ingezet. De Gezondheidsraad adviseerde maandag het vaccin "zo snel mogelijk" te gebruiken voor 60-plussers.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.