Doorgaan naar hoofdcontent

Aantal coronavaccins in ontwikkeling stijgt naar 235

 

 
 
Aantal coronavaccins in ontwikkeling stijgt naar 235
Het aantal vaccins tegen het coronavirus in ontwikkeling blijft stijgen. Op 6 januari waren er volgens de WHO 235 vaccins tegen het coronavirus in ontwikkeling. Daarvan worden er al 63 getest op mensen. De andere 172 zitten nog in de preklinische fase. 
 
VIG Talk over medicijnen en het nieuwe kabinet
Over ruim twee maanden zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Welke standpunten nemen politieke partijen in over de zorg en specifieker geneesmiddelen, ook in relatie  tot COVID-19? En wat zien we hier straks van terug in het Regeerakkoord? 
 
Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown
Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiƫnten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in... 
 
Vaccins voor VVT-personeel
Afgelopen vrijdag berichtten wij u al dat er inmiddels 200.000 afspraken zijn gemaakt door VVT-personeel voor een vaccin. Voor degenen die vrijdag nog niet gevaccineerd waren maar dat wel wilden, adviseerden we vrijdag te bellen met de GGD.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.