Doorgaan naar hoofdcontent

700 cliënten vaccineren op één dag: zo verliep het bij ’s Heeren Loo

 

 
 
700 cliënten vaccineren op één dag: zo verliep het bij 's Heeren Loo
Wat ict-problemen en de postief geteste medewerker buiten ogenschouw gelaten, verliep het vaccineren van cliënten van 's Heeren Loo-locatie Groot Schuylenburg afgelopen dinsdag soepel. De megaklus, het inenten van zo'n 700 cliënten binnen een dag, was mogelijk door de strak georganiseerde crisisstructuur, zo constateert ook de IGJ. 
 
Groeps­vaccinatie in maart en april tegen DTP/BMR en HPV 
 
'Britse variant dringt beter binnen en heeft meer virusdeeltjes'
De eerste wetenschappelijke proeven doen vermoeden dat de Britse variant van het coronavirus makkelijker een cel weet binnen te dringen en zich misschien sneller vermenigvuldigt. Volgens virologe Marjolein Kikkert van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zijn dat de twee grootste aanwijzingen waarom deze variant zoveel besmettelijker is. En waarom hij zo gevreesd wordt. 
 
Philips en InSightec gaan samenwerken aan MRI-gestuurde neurochirurgie met ultrageluidsgolven
Philips en Insightec, een bedrijf dat zich richt op het therapeutische vermogen van akoestische energie, kondigen een samenwerkingsverband aan om meer patiënten toegang te bieden MRI-gestuurde neurochirurgie met ultrageluidsgolven, waarbij de chirurg zonder incisies te werk gaat. De ondernemingen gaan de compatibiliteit ontwikkelen tussen de MR Ingenia 3.0T- en 1.5T-systemen van Philips en het...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.