Doorgaan naar hoofdcontent

103.000 medewerkers langdurige zorg hebben afspraak coronaprik

 

 
 
103.000 medewerkers langdurige zorg hebben afspraak coronaprik
Ongeveer 103.000 mensen die in de langdurige zorg werken, zoals verpleeghuismedewerkers, hebben inmiddels een afspraak gemaakt om te worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Ze krijgen in de komende weken hun eerste dosis toegediend, en exact drie weken later een tweede prik om het vaccin effectiever te maken. Daarvoor zijn verspreid over het land 25 vaccinatielocaties opgebouwd. 
 
Zorg+Welzijn Q&A: De gevolgen van corona voor het sociaal domein
Movisie verzamelt alle relevante informatie over het coronavirus en de gevolgen ervan op het sociaal domein en het vak van sociaal werkers. In een Q&A video gaat Zorg+Welzijn hoofdredacteur Sophie van Hogendorp in gesprek met Janny Bakker-Klein van Movisie om de stand van zaken op te maken. Waar moeten zij het beslist over hebben? Laat het ons weten. 
 
Vaccinatie voor patiƫnten en zorgprofessionals in de ggz verduidelijkt 
 
Mixed reality training corona verpleegkundigen VieCuri
Het VieCuri ziekenhuis in Venlo maakt sinds kort gebruik van mixed reality voor het trainen van verpleegkundigen die op de corona-afdeling ingezet gaan worden. Tijdens de training dragen de verpleegkundigen daarvoor een speciale slimme bril, de HoloLens van Microsoft. Daarmee worden driedimensionale hologrammen geprojecteerd zodat het voor de verpleegkundige lijkt alsof ze aan het bed van een...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.