Doorgaan naar hoofdcontent

Zorginstellingen doen groeiend beroep op Rode Kruis

 

 
 
Zorginstellingen doen groeiend beroep op Rode Kruis
Zorginstellingen doen vanwege de toegenomen werkdruk tijdens de tweede coronagolf steeds vaker een beroep op het Rode Kruis voor ondersteuning. Volgens de hulporganisatie is het aantal aanvragen om bijstand sinds november verdubbeld. Op dit moment ondersteunt het Rode Kruis 21 ziekenhuizen en verpleeghuizen in het land en dagelijks komen nieuwe verzoeken binnen. 
 
Noordwest kerstlied 
 
Opleiding ouders bepalend voor schoolsucces kind
Kinderen van laagopgeleide ouders of ouders met een laag inkomen hebben al voordat ze aan de basisschool beginnen een achterstand. Deze achterstand halen zij gedurende hun schoolloopbaan niet meer in. Dat blijkt uit het onderzoek 'De ongelijkheid van het jonge kind' van het Centraal Planbureau (CPB). 
 
Extra maatregelen in ziekenhuizen door stijgende Covid-druk
Door het stijgend aantal Covid-patiƫnten in ziekenhuizen, loopt de druk op de zorg enorm op. De ziekenhuizen kampen door de hoge werkdruk en besmetting onder personeel met een hoog ziekteverzuim. Daar komt bij dat de roosters door de kerstperiode nog lastiger in te vullen zijn. Dit terwijl de piek in de ziekenhuizen pas in januari wordt verwacht. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.