Doorgaan naar hoofdcontent

Voorhoedeziekenhuizen zetten versneld in op gezonde voeding

 

 
 
Voorhoedeziekenhuizen zetten versneld in op gezonde voeding
De Alliantie Voeding in de Zorg neemt via het project 'Goede Zorg Proef Je' met 11 ziekenhuizen een voorschot op de doelen over gezonde voeding in ziekenhuizen in het Nationaal Preventieakkoord. Ze hebben woensdag de intentieverklaring 'Voorhoedeziekenhuizen in Voeding'' getekend, waarin ze verklaren in 2022 een volledig gezond voedingsaanbod te hebben voor patiënten, bezoekers en medewerkers. 
 
Data in register voor borstimplantaten steeds waardevoller
Uit het jaarverslag van de Dutch Breast Implant Registry (DBIR) blijkt dat afgelopen jaar (2019) alle ziekenhuizen en 94 procent van de privéklinieken gegevens in de DBIR geregistreerd hebben. Dit is de centrale database voor de monitoring van zowel de zorg voor als de kwaliteit van borstimplantaten. Momenteel bevat de database informatie over meer dan 42.000 patiënten, 45.000 procedures en... 
 
Type cannabis bepalend voor invloed op rijgedrag
Gebuikers van cannabisproducten met tetrahydrocannabinol (THC), of combinaties van THC en cannabidiol (CBD), kunnen tot vier uur na het inhaleren beter niet de weg op gaan omdat hun rijgedrag hierdoor beïnvloed kan worden. Wanneer de cannabis alleen uit CBD bestaat is er geen merkbare beïnvloeding. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht. 
 
50+ en recent covid-positief? Doe mee aan onderzoek
Bent u 50 jaar of ouder, covid-positief getest en minder dan 8 dagen ziek? Dan komt u misschien in aanmerking voor de CoV-Early studie, waardoor het ziekteverloop mogelijk minder ernstig zal zijn.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.